Misbruik

Een van favoriete fotografen van Britse royals beschuldigd van seksuele intimidatie

- Redactie - Bron: The Guardian
2 Mario Testino. © AFP

De bekende fotografen Mario Testino en Bruce Weber worden beschuldigd van seksuele intimidatie en wangedrag. De twee zijn door verschillende bladen, waaronder Vogue, aan de kant geschoven. Dat meldt The New York TimesTestino is een van de favoriete fotografen van de Britse koninklijke familie.

Testino wordt door dertien mannelijke assistenten en modellen beschuldigd van misbruik. De incidenten gaan terug tot halverwege de jaren negentig. De 63-jarige Peruaanse fotograaf zou slachtoffers hebben betast en geïntimideerd en hebben gedwongen om toe te kijken terwijl hij masturbeerde. Weber, een 71-jarige Amerikaan, wordt door vijftien modellen beschuldigd voor soortgelijke vergrijpen.

Testino is een van 's werelds bekendste modefotografen en kreeg gedurende zijn carrière tientallen beroemdheden voor zijn lens. Hij was de lievelingsfotograaf van prinses Diana en fotografeert nog geregeld voor het Britse koningshuis. Zo nam hij de verlovingsfoto's van prins William en zijn vrouw Kate en portretteerde hij vorig jaar nog prins Charles en zijn vrouw Camilla naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de hertogin.

2 Bruce Weber. © AFP

nieuws

cult

zine