buitenland

Minstens 4 doden na schietpartij bij basisschool in Californië, ook dader doodgeschoten

1 Bij een schietpartij in de buurt van deze basisschool in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn zeker drie doden gevallen. © Twitter

Bij een schietpartij in de buurt van een basisschool in de Amerikaanse staat Californië zijn vanochtend (plaatselijke tijd) vijf mensen, onder wie de dader, gedood. Dat zeggen de autoriteiten, schrijft de Los Angeles Times. De schietpartij vond plaats in Rancho Tehama, in het noorden van de Amerikaanse staat. 

De schutter is door politiekogels gedood, bevestigde de sheriff. Of er ook kinderen onder de slachtoffers zijn, is niet duidelijk. Wel zijn er leerlingen overgebracht naar het ziekenhuis, weet de Los Angeles Times nog.

De autoriteiten zeggen dat het er momenteel zeer "chaotisch" aan toe gaat in het plaatsje Rancho Tehema omdat de dader op meerdere plaatsen zou hebben toegeslagen. Momenteel worden er volgens de Los Angeles Times onderzoeken uitgevoerd op vijf plekken in de buurt van een basisschool. 

De omgeving van de school is door zeker honderd agenten afgezet. Getuigen hoorden meerdere schoten, er is sprake van een honderdtal. De resterende kinderen zijn in veiligheid gebracht.

De overkoepelende scholengroep van de school waar de schutter in de buurt actief was, laat in een mededeling weten dat er "een actieve schutter was aan de Rancho Tehema Basisschool deze ochtend". 

"Er zijn gewonden bevestigd. We werken samen met de ordediensten maar beschikken nog niet over specifieke details op dit moment", staat te lezen op de website van de Corning Union Elementary School District. 

nieuws

cult

zine