Culinair

Deze Belgische 'taartenstart-up' verovert San Francisco: volgt de rest van de VS?

1 Archiefbeeld, geen stukje taart van Vive la Tarte. © Thinkstock

Brusselaars Arnaud Goethals en Julie Vandermeersch managen hun artisanale bakkerij Vive La Tarte als een techstart-up. Nu het stel vaste voet heeft in San Francisco wil het inzetten op de rest van de Amerikaanse Westkust. Dat meldt De Tijd vandaag.

Share

'De grondstoffen zijn van hier, maar de traditie en de smaken zijn van thuis'

Julie Vandermeersch

Begonnen als kleine cateraar voor taarten en gebak is Vive La Tarte door mond-tot-mondreclame uitgegroeid tot een begrip in de Amerikaanse metropool San Francisco. Een eigen stek waar liefhebbers van zoet terechtkunnen drong zich dan ook op: afgelopen week openden Goethals en Vandermeersch hun eerste Vive La Tarte-vestiging in SOMA, een aan hoge snelheid veranderende wijk in hartje San Francisco.

Zoetekauwen vinden er een mix van Califonië en België, zoals cheesecake met speculoos of taart met rabarber en nectarine. "Dit is de grootste landbouwstaat van de VS. De zuivel, de vruchten, de wijn: de lokale ingrediënten hier zijn een goudmijn voor ons", aldus Vandermeersch, maar voegt ze er nog aan toe: "De grondstoffen zijn van hier, maar de traditie en de smaken zijn van thuis."

Het Brusselse stel is resoluut: dit concept kan in veel Amerikaanse steden aanslaan. Daarom willen ze vijf miljoen dollar ophalen bij zogenaamde 'venture capitalists', investeringsfirma's die geld geven aan beloftevolle bedrijven in ruil voor een klein belang in de hoop het later in veelvoud terug te verdienen. Met de som willen Vandermeersch en Goethals uitbreiden naar Palo Alto in Silicon Valley, maar ook Los Angeles, San Diego, Seattle en Portland staan op hun verlanglijstje.

Meest gelezen

nieuws

cult

zine