In memoriam

De boze opa die slipjes in zijn brievenbus vond

In memoriam Charles Marvin Green, 1950-2017

Angry Grandpa was zijn bijnaam en hij was een sensatie op YouTube. Met zijn filmpjes, waarin hij naar iedereen uithaalde, bereikte hij drieënhalf miljoen kijkers. Ondanks al die woede bezweek hij stilzwijgend aan levercirrose.

Je kunt veel over de Amerikaan Charles Green zeggen, maar niet dat hij een binnenvetter was. Als hem iets dwarszat, dan gooide hij dat in de groep. Eerst in het echte leven, vervolgens via de wonderlijke wegen van het internet. Zijn eerste YouTube-filmpje uploadde hij in 2007. Hij ontstak in woede omdat zijn familie niet op hem had gewacht bij het openen van de kerstgeschenkjes.

Het zou de huisstijl van de vlogger-op-jaren worden. Angry Grandpa wond zich op hilarische wijze op over zijn ex en over politici. Hij wond zich op over de belastingontvanger, hij wond zich op over de jeugd, hij wond zich op over Elvis en hij wond zich op over paus Benedictus – die hij een dickhead noemde. 

Share

‘Ik gebruik de kracht van het internet om de leegte in mijn leven op te vullen’

Charles Green

Op een keer vernielde hij zijn keuken omdat hij niet op tijd zijn favoriete snoepjes vond. “In de eerste vijf jaar”, zei hij trots, “vernielde ik een televisie, acht computers, een berg keukengerei en een niet te schatten aantal mobiele telefoons.”

nieuws

cult

zine