China

Communisten spelen Cupido: China helpt millennials aan een partner

- Redactie - Bron: The Washington Post
1 © Reuters

Chinese jongeren hebben meer datingmogelijkheden dan ooit. Maar de top van de Communistische Partij is geen al te grote fan van die 'vrije markt'. Daarom past ze wat correcties toe, in de vorm van datingevenementen.

Door de eenkindpolitiek, met een voorkeur voor zonen, kampt China met een surplus aan mannen: tegen 2020 zullen 15 miljoen mannen tussen de 35 en 59 ongehuwd zijn. De overheid is bezorgd dat dit onevenwicht de samenleving zal destabiliseren en zet nu in op een nieuwe 'wonderformule': massale matchmaking.

Share

Tegen 2020 zullen 15 miljoen mannen tussen de 35 en 59 ongehuwd zijn in China

In Zhejiang, een welvarende provincie in Zuid-China, waren onlangs zowat 100.000 jongeren aanwezig op een datingevenement van de Communistische Partij. Volgens haar is "een correcte datingattitude" de enige manier om aan een vrouw te geraken.

In Hangzhou, de hoofdstad van Zhejiang, brengt Wang Huiqiu, een 35-jarige gehuwde man, zijn seksegenoten "de juiste technieken" bij. Hij weet dat er meer dan genoeg apps op de markt zijn die je snel aan een partner helpen. "Maar dat is niet duurzaam, en die hebben niet het bereik van de Communistische Jongeren, met tientallen miljoenen leden. Een volledig gecommercialiseerde markt is problematisch."

Wang wil het niet toegeven, maar dit soort evenementen lijkt een van de weinige dingen die de jongerenafdeling van de partij relevant kunnen houden. 

nieuws

cult

zine