president trump

Boycot president Trump "fake news-zender" CNN?

- Redactie - Bron: Politico, New York Magazine

Het Witte Huis weigert om woordvoerders van Trumps administratie in televisieprogramma's op CNN te laten verschijnen, de zender die door de nieuwe Amerikaanse president als 'fake news' wordt bestempeld. Dat schrijft nieuwssite Politico.

1 President Donald Trump. © AP

"We sturen woordvoerders naar plaatsen waar we denken dat het zin heeft om ons beleid te promoten", zei een Witte Huis-medewerker aan Politico. Die bevestigde dat CNN niet voldoet aan die omschrijving, maar benadrukte dat de boycot niet permanent is.

Volgens een CNN-journalist, die anoniem wenste te blijven, wil het Witte Huis de zender straffen en diens kijkcijfers onder druk zetten. "Ze proberen CNN van de kudde te scheiden."

'Fake news'

De boycot is niet absoluut: mensen van Trumps team beantwoorden nog steeds vragen van CNN-journalisten, maar de voorbije weken zijn bekende stafleden zoals woordvoerder Sean Spicer of adviseur Kellyanne Conway niet meer op de zender verschenen. Spicer verduidelijkte dat hij CNN niet negeert. "Maar ik ga me niet bezighouden met mensen die dingen niet correct wensen weer te geven."

Share

'Ik ga me niet bezighouden met mensen die dingen niet correct wensen weer te geven'

Sean Spicer, woordvoerder van het Witte Huis

De laatste keer dat iemand van Trumps team op de zender verscheen, was op 8 januari, toen adviseur Kellyanne Conway te gast was bij Anderson Cooper. Diezelfde dag bespotte de toenmalige president-elect CNN, omdat de zender het bestaan van een stel geheimzinnige memo's onthulde over een verregaande samenwerking tussen Trump en Rusland. Ook na zijn inauguratie bleef Trump CNN brandmerken als 'fake news'.

CNN-baan Jeff Zucker reageerde eerder al aan New York Magazine dat hij zich geen zorgen maakt dat Trump niet meer toegankelijk zou zijn voor CNN. "Ik denk dat onze geloofwaardigheid groter is dan ooit, onze kijkcijfers hoger zijn dan ooit en onze journalistiek beter is dan ooit", aldus Zucker. "Er is één ding dat het team van Trump nog niet beseft: er is maar één zender die in Peking, Moskou, Seoul, Tokio, Pyongyang, Bagdad, Teheran én Damascus te zien is, en dat is CNN."

nieuws

cult

zine