buitenland

Boris Johnson: "Brexitproces niet vertraagd"

- Bewerkt door: Redactie - Bron: Belga
2 © EPA

De uitspraak van het Britse High Court zal het proces van de brexit, de uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, niet vertragen. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, de voortrekker van de brexit, gezegd aan zijn Duitse ambtgenoot Frank-Walter Steinmeier in Berlijn.

2 Johnson (l) had vandaag een ontmoeting met zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier in Berlijn. © AFP

Het gerechtshof besliste gisteren dat de Britse regering parlementaire goedkeuring nodig heeft om de procedure voor een brexit in gang te zetten. Johnson sprak Steinmeier tijdens zijn eerste officiële bezoek aan Berlijn. Hij herhaalde er het standpunt van de Britse premier Theresa May dat het artikel 50 van het Verdrag van Lissabon, wat een twee jaar lange procedure voor een uittreding uit de Europese Unie in gang zou zette, tegen het einde van maart zal worden geactiveerd.

Steinmeier herhaalde vandaag dan weer het standpunt van de Duitse regering dat het artikel zo snel mogelijk moet worden geactiveerd. Hij zei ook dat er geen gesprekken over de modaliteiten van een brexit zullen plaatsvinden vooraleer dat is gebeurd.

nieuws

cult