Aanslag Nieuw-Zeeland

Australische presentator Waleed Aly geeft emotionele speech na aanslagen Nieuw-Zeeland: “Dit zat eraan te komen”

De bekende Australische presentator Waleed Aly, die eerder al viraal ging met een vier minuten lange monoloog over het kwaad van IS, heeft op de Australische televisie een emotionele speech gegeven over de aanslagen in Nieuw-Zeeland. Vechtend tegen de tranen roept hij de wereld op om samen te komen, om dit soort aanslagen in de toekomst te vermijden.

De Australische presentator Waleed Aly nam zeer geëmotioneerd het woord na de aanslagen in Nieuw-Zeeland. “De mensen in die moskee bevonden zich op een veilige plaats in gedachten, totdat de wereld binnenstormde en hun leven aan stukken scheurde.” 

Eigenlijk wou hij het er vandaag helemaal niet over hebben, maar toch vond hij het zijn plicht om het woord te nemen.  Als moslim voelt hij zich namelijk persoonlijk betrokken bij het gebeuren. “Het ergste is dat ik hier niet langer van schrik. We wisten dat dit eraan zat te  komen”, aldus de presentator. Hij noemt het “een geplande afslachting”. Met opwellende tranen in de ogen richt hij zich onder meer tot de Australische premier Scott Morrison, die zich in het verleden ook al tegen islamitische immigranten had uitgesproken. Afsluiten doet Aly door een oproep te lanceren om samen te komen, want we zijn “een en dezelfde gemeenschap”.

1 Waleed Aly tijdens het programma ‘The Project’. © The Project
Dossier Aanslag Nieuw-Zeeland
Dossier Aanslag Nieuw-Zeeland

Bij een terroristische aanslag op twee moskeeën in de stad Christchurch in Nieuw-Zeeland zijn zeker 49 doden gevallen.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine