Buitenland

Amerikaanse arts die terminaal zieke Charlie Gard wil behandelen, is aangekomen in Londen

De Amerikaanse arts die beslist heeft om de terminaal zieke baby Charlie Gard te behandelen, is aangekomen in Londen. Daar heeft hij in het Great Ormond Street Hospital een meeting gehouden met andere artsen om te beslissen of Charlie daadwerkelijk naar de VS zou moeten reizen voor een behandeling. 

2 De ouders van de zieke baby Charlie, bij aankomst aan de rechtszaal in Londen. © EPA
2 De Amerikaanse neuroloog Michio Hirano. © AP

De Amerikaanse neuroloog Michio Hirano is aangekomen in het Great Ormond Street Hospital, waar Charlie ligt. Hirano krijgt de volledige toegang tot het medisch dossier van Charlie en zal hem onderzoeken. Hij schatte eerder de kans dat het kind baat heeft bij een experimentele therapie op 10 procent.

De artsen die de baby tot dusver hebben behandeld, geloven niet dat hij nog kan worden geholpen doordat hij al onherstelbare hersenschade heeft opgelopen. Ze gunden hem een waardige dood.

De ouders van Charlie, die door een zeldzame genetische afwijking niets zelfstandig kan en vermoedelijk pijn heeft, besloten echter alles in het werk te stellen hun zoon ook de dunste strohalm te bieden. Ze zamelden meer dan een miljoen euro in om behandeling in de VS mogelijk te maken.

nieuws

cult

zine