buitenland

Afghaanse president wil elf terroristen executeren na bomaanslag Kaboel

1 Gewonden na de aanslag in een ziekenhuis in Kaboel. Bij de aanslag van gisteren in de ambassadewijk vielen zeker negentig doden en raakten naar schatting 460 mensen gewond. © AFP

De Afghaanse president Ashraf Ghani wil na de zware bomaanslag van gisteren in hoofdstad Kaboel als vergelding elf terroristen terechtstellen. Daartoe gaf hij vandaag het bevel, aldus een anonieme bron in het presidentiële paleis. Volgens zender Tolo TV zijn onder de terroristen talibanaanhangers en strijders van het Haqqani-netwerk.

Eerder op de dag maakte de Afghaanse inlichtingendienst bekend dat voorlopige onderzoeksresultaten uitwijzen dat het militante Afghaanse Haqqani-netwerk achter de aanslag zit, meldt Sky News.

Het Haqqani-netwerk onderhield nauwe banden met de taliban en al-Qaeda. De Pakistaanse geheime dienst ISI zou hulp hebben geboden. De regering van dat land wees de beschuldigingen echter direct van de hand.

Bij de aanslag in het centrum van Kabul gisterochtend kwamen ten minste negentig mensen om het leven. Circa 460 anderen raakten in de drukke ochtendspits gewond.

nieuws

cult

zine