Rusland

45.000 Russen geëvacueerd na reeks valse bommeldingen

Meerdere valse bommeldingen hebben ertoe geleid dat zo'n 45.000 mensen geëvacueerd werden uit grote gebouwen en transportknooppunten in verschillende Russische steden. Dat schrijft The Independent.

1 Een veiligheidsagent blokkeert de ingang van shoppingcentrum GUM in hartje Moskou, na een bommelding. © REUTERS

In Moskou werden vanmiddag  treinstations, shoppingcentra en een universiteit ontruimd na meerdere gelijktijdige anonieme telefoontjes. De Russische autoriteiten gaven geen uitleg voor de bedreigingen. De woordvoerder van president Poetin weigerde commentaar te geven op de telefonische bommeldingen.

"Dit lijkt een geval van telefoonterrorisme, maar we moeten de geloofwaardigheid van deze boodschappen nagaan", zei een medewerker van de noodcentrale aan nieuwsagentschap Tass. Volgens Tass werden drie stations in Sint-Petersburg, Kiev en Kazan geëvacueerd, net als de medische faculteit van de universiteit van Moskou, en een tiental shoppingcentra.

De telefoontjes begonnen op hetzelfde moment en bleven komen nadat de evacuatie was begonnen. Gespecialiseerde agenten met speurhonden doorzochten de gebouwen, maar er werden nergens explosieven gevonden.

nieuws

cult

zine