Schietpartij

Twee agenten onder 4 dodelijke slachtoffers bij schietpartij Canada, verdachte gevat

1 © REUTERS

De Canadese politie zegt een verdachte te hebben opgepakt na een schietpartij in de stad Fredericton, in het oosten van het land. Bij het incident vielen volgens de autoriteiten zeker vier doden, onder wie twee politiemensen.

De politie heeft nog niet gemeld wat precies is voorgevallen in de hoofdstad van de provincie New Brunswick. Op foto's is te zien dat de hulpdiensten massaal aanwezig zijn in een woonwijk. Omwonenden kregen het advies zich te verschansen in hun huizen. CBC News sprak een man die vertelde geluiden gehoord te hebben die hem deden denken aan vuurwerk. "Het klonk een beetje als pop, pop, pop, pop.''

Volgens de Canadese politie zijn minstens vier mensen gedood tijdens een schietpartij in de oostelijke stad Fredericton, New Brunswick. De schutter werd intussen gevat. De politie communiceerde tijdens het incident via Twitter met omwonenden.

Een andere man vertelde schoten te hebben gehoord buiten zijn appartement. "Ik keek uit het raam en zag drie politiewagens aan de andere kant van de weg'', zei de getuige tegen de nieuwszender. "Een agent stond tegen het gebouw aan. Alsof hij stond te wachten tot iemand naar buiten zou komen.''

Premier Justin Trudeau reageerde geschokt. "Verschrikkelijk nieuws uit Fredericton", schreef hij op Twitter. Hij sprak zijn medeleven uit met alle slachtoffers en nabestaanden van de schietpartij.

Getuigen

Ook getuigenissen van buurtbewoners stromen stilletjes aan binnen. Zo vertelt een man dat hij omstreeks 7 uur 's morgens, lokale tijd, enkele geweerschoten hoorde. Vijf minuten later hoorde hij hetzelfde geluid een stukje dichter bij zijn huis. Hij houdt zijn deuren en ramen voorlopig gesloten en is niet op de hoogte van verdere informatie, zo berichtte een plaatselijke journalist van CBC News.

Een tweede getuige vertelt dat zijzelf en haar kind naar een veilige regio werden geëscorteerd. 

nieuws

cult

zine