buitenland

31 doden bij explosie in terroristencomplex in Pakistan

2 © UNKNOWN
2 © UNKNOWN

Bij een bomexplosie in een gebouwencomplex van een moslimterreurgroep zijn in het Pakistaanse grensgebied met Afghanistan minstens 31 mensen gedood. De meeste slachtoffers bij de ontploffing in het tribale Khybergebied waren extremisten, zei een officier van de inlichtingendienst, die anoniem wilde blijven. Meer dan 50 mensen werden deels zwaargewond.
 
De explosie gebeurde in een gebouw van de Lashkar-e-Islamgroepering (Leger van de Islam) in het plaatsje Akkakhel. Geo TV meldde dat een kamikaze zichzelf had opgeblazen.
 
Volgens kringen van de geheime dienst ging het mogelijk om een wraakactie van de rivaliserende extremistische groepering Ansar-ul-Islam (Helper van de Islam). De afgelopen maand had een vermoedelijk lid van Lashkar-e-Islam zich in een complex van Ansar-ul-Islam in de lucht geblazen en minstens tien mensen mee de dood ingesleurd. Aanvankelijk had de geheime dienst gezegd dat het om een bomaanslag op een veemarkt ging. In het Khyberdistrict vallen opstandelingen steeds bevoorradingskonvooien voor de buitenlandse troepen in Afghanistan aan. (dpa/eb)

cult

zine