buitenland

14-jarige opgepakt in Thailand voor grap over bom op vliegtuig

1 Een vliegtuig van Etihad vliegt over de Lat Krabang tempel nabij Bangkok. Illustratiebeeld. © EPA

Een grap van een 14-jarige jongen over een bom aan boord van een Thais vliegtuig kan hem mogelijk zuur opbreken. De jongen riskeert tot vijf jaar cel.

De jeugdige passagier werd gisteren bij het instijgen van een vlucht van een Thaise lagekostenmaatschappij van Bangkok naar Chiang Rai naar zijn instapkaart gevraagd. Omdat hij in beide handen een tas droeg, vroeg hij het cabinepersoneel om het ticket uit de binnenzak van zijn jas te halen. Toen zei hij: "Opgepast, ik heb een bom". Dat deelde politiewoordvoerdster Krisana Pattanacharoen vandaag mee.

De jongen wordt er nu van beticht met valse informatie paniek veroorzaakt te hebben, aldus de woordvoerster. Dat kan bestraft worden met drie tot vijf jaar. Omdat hij nog minderjarig is, kan het verdict minder zwaar uitvallen.

Volgens een woordvoerder van de internationale luchthaven in Bangkok werd na het commentaar van de jongen het toestel ontruimd en doorzocht. Een bom werd niet gevonden. Door zijn grap liep de vlucht vijf uur vertraging op.

nieuws

cult

zine