president trump

"Trump zei Russen dat Comey 'een echte gek' was"

- Redactie - Bron: The New York Times
1 Donald Trump is zonet met first lady Melania Trump vertrokken op zijn eerste grote reis als president van de Verenigde Staten. © REUTERS

President Donald Trump zou tijdens een ontmoeting met Russische ambtslui in het Witte Huis gezegd hebben dat FBI-baas James Comey "een echte gek" is. Dat schrijft The New York Times. Comey werd vorige week ontslagen door Trump, wat hem in een storm van kritiek deed terechtkomen. 

"Ik heb het hoofd van de FBI net ontslagen", zou Trump hebben gezegd. "Hij was gestoord, 'a real nut job'." The New York Times baseert zich op een document dat haar werd voorgelezen door een officiële bron. "Ik stond onder grote druk omwille van Rusland. Die is nu weggenomen", zou Trump ook nog hebben gezegd. Volgens de Amerikaanse krant is het document gebaseerd op notities die in het Oval Office werden genomen. 

Share

Een belangrijke adviseur van president Trump zou overigens een spilfiguur zijn in het onderzoek naar mogelijke banden tussen Trumps campagneteam en Rusland

Trump zou ook gezegd hebben: "Er wordt geen onderzoek naar mij gevoerd." Een tweede bron binnen het Witte Huis bevestigde de grote lijnen van het gesprek.  

Volgens The New York Times bevestigen de uitspraken van Trump dat hij Comey wel degelijk heeft ontslagen omwille van het onderzoek dat de FBI-baas voerde naar mogelijke Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen vorig jaar. Trump heeft dat in een tv-interview wel ongeveer toegegeven, maar het Witte Huis heeft wisselende verklaringen gegeven voor het ontslag. 

Woordvoerder Sean Spicer heeft bovenstaande claims niet betwist, zo schrijft de Times nog. "In een verklaring zei hij dat Comey onnodige druk had gezet op de mogelijkheid van de president om diplomatie te voeren met Rusland over zaken als Syrië, Oekraïne en IS."

Een belangrijke adviseur van president Trump zou overigens een spilfiguur zijn in het onderzoek naar mogelijke banden tussen Trumps campagneteam en Rusland. Dat schrijft The Washington Post.

nieuws

cult

zine