Roadtrip Nederland

"Als politici het klimaat niet willen redden, moeten jongeren het wel doen"

Studenten van de Technische Universiteit Delft trekken ten strijde tegen klimaatopwarming

Verblind door hun obsessie met Wilders vergeten Nederlandse politici over de echte uitdagingen van de 21ste eeuw te debatteren: klimaatverandering, ontwrichting van de arbeidsmarkt, technologische revoluties. Op de wereldvermaarde Technische Universiteit Delft maken studenten en docenten zich grote zorgen over de dode hoeken van het politieke debat.

De Technische Universiteit Delft is een stad op zich: 24.000 studenten, 4.700 docenten, tientallen moderne gebouwen omringd door groen. Dit instituut bracht naast Nobelprijswinnaars en astronauten ook de grondleggers van het elektronicaconcern Philips voort en vooraanstaande politici onder wie voormalig PvdA-leider Diederik Samsom. TU Delft staat bekend als een uitvinderswalhalla dat inzake lucht- en ruimtevaart en robotica aan de wereldtop staat.

Dat betekent dat nogal wat Delft-onderzoekers zich bezighouden met de grote uitdagingen die op ons afkomen: klimaatverandering, vervuiling en de automatisering van de werkvloer die wereldwijd miljoenen jobs zal kosten.

nieuws

cult

zine