Asielcrisis

"945 asielzoekers welkom, maar Francken laat ons stikken"

Lommels burgemeester Vanvelthoven hekelt communicatie rond centrum

2 De 945 extra asielzoekers zouden worden verspreid over 99 stacaravans en 43 chalets van vakantiepark Parelstrand in Lommel. © Bob Van Mol

Is een asielcentrum voor bijna duizend mensen te groot om efficiënt te beheren en aanvaard te worden door de omwonenden? Helemaal niet, zeggen experts, op voorwaarde dat de federale regering correct en kundig communiceert. Dat was in het geval van het Parelstrand in Lommel blijkbaar allesbehalve het geval.

Share

Als Francken de moeite had gedaan om volwassen te communiceren, hadden wij de bevolking op een goede manier kunnen informeren en geruststellen

Peter Vanvelthoven, burgemeester Lommel

In de loop van woensdag raakte het nieuws bekend dat staatssecretaris voor Asielbeleid Theo Francken (N-VA) 945 extra vluchtelingen zou opvangen in vakantiepark Parelstrand in Lommel. De asielzoekers zouden worden verspreid over 99 stacaravans en 43 chalets, het Rode Kruis zou het centrum beheren.

Lommels burgemeester Peter Vanvelthoven is erg verbaasd als hij ongeveer terzelfdertijd door Fedasil op de hoogte wordt gebracht. "Woensdagnamiddag meldden de mensen van Fedasil mij dat het centrum tegen 4 januari operationeel moest zijn.

nieuws

cult

zine