Maandag 03/08/2020

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Samen werken aan de toekomst

Emre Sahin: “We trekken aan hetzelfde zeel”Beeld MIVB

Top Employer. Bij de MIVB slagen ze erin die titel jaar na jaar in de wacht te slepen. Wat maakt dit bedrijf zo ‘top’? Vier MIVB-medewerkers geven het geheim prijs.

Emre Sahin - Elektromechanicus

“De collegiale en familiale sfeer viel me al op, toen ik stage liep bij de MIVB.

Ik zag een werkomgeving waar mensen niet alleen hun werk deden, maar ook tijd maakten om elkaar beter te leren kennen. In zo’n sfeer wordt werken niet alleen aangenamer, maar ook productiever.

In onze afdeling herstellen we defecte trams. Ook vandaag in coronatijden merk je dat we één team zijn. Hoe moeilijk de situatie ook is, we trekken aan hetzelfde zeel. We zijn er om elkaar te helpen en zien het als onze gemeenschappelijke taak om het openbaar transport in onze hoofdstad te blijven garanderen.”

Beverley Verlaine: “De MIVB biedt je de kans om door te groeien”Beeld MIVB

Beverley Verlaine - Buschauffeur

“Als jong meisje was het al m’n droom om buschauffeur te worden. Het is me gelukt! Het geeft me een goed gevoel om iets nuttigs voor de samenleving te kunnen doen. Onder de chauffeurs heerst er heel wat solidariteit. Waar we kunnen, helpen we elkaar. Bijvoorbeeld door onze vrije dagen of uurroosters te wisselen. Die flexibiliteit is welkom.

Ook de extralegale voordelen die we krijgen, zijn welkom. Zo heb je bijvoorbeeld na één jaar dienst recht op een hospitalisatieverzekering. Daarnaast biedt de MIVB je ook de kans om door te groeien. Een bus- of tramchauffeur die het maakt tot entity manager of district manager: het kan.”

Benieuwd naar wat MIVB nog te bieden heeft? Bekijk hier de jobs.

Etienne Joos: "Medewerkers voelen zich betrokken”Beeld MIVB

Etienne Joos - Delivery manager, IS Sales Solutions

“De MIVB telt zo’n 9.500 medewerkers. En toch voelt ons bedrijf als een organisatie op mensenmaat. Veel heeft te maken met de manier waarop er gecommuniceerd wordt. Medewerkers worden goed op de hoogte gebracht en gehouden over de visie en strategie van de MIVB. Zo voelt iedereen zich betrokken.

Binnen onze afdeling werken we momenteel aan een project om ook op de bus en in de tram met bank- of creditkaart te kunnen betalen. Mijn taak in dit project vergelijk ik weleens met die van een vroedvrouw. Ik zie erop toe dat het project gezond en wel op de wereld komt. Een meer dan boeiende job! Vooral omdat de resultaten van onze inspanningen heel tastbaar zijn en bijdragen tot het comfort van onze reizigers.”

Anne Beeckmans: “Samen maken we écht toekomst”Beeld MIVB

Anne Beeckmans - Business transformation manager, metro

“Onze Brusselse transportmaatschappij zet volop in op innovatie. Dat brengt heel wat interessante projecten met zich mee. Dat kan gaan om nieuwe voertuigen, een nieuw signalisatiesysteem of een nieuwe lijn. Dat wij op die manier meebouwen aan de toekomst van onze Brusselse mobiliteit, geeft een heel positief gevoel. Samen maken we écht toekomst.

Je talenten maximaal inzetten en ontwikkelen. Voor mij, maar ook voor de MIVB is het een belangrijk punt. Ik ben heel tevreden dat ik in mijn job de competenties die ik doorheen de jaren verzameld heb, kan inzetten voor de doelstellingen van onze organisatie. En dat ik het vele talent dat in mijn team aanwezig is, de kans kan geven om zich verder, via de zeer diverse projecten, te ontplooien.”

Een overzicht van al de jobs vind je hier.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234