Zaterdag 06/03/2021

Aangeboden door Levensverzekeraar NN

Wat is dit?

'Aangeboden door Levensverzekeraar NN ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Hoe houden we een langer leven financieel houdbaar?

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Onze levensverwachting stijgt jaar na jaar. Een op de drie kinderen die vandaag het levenslicht zien, kan 100 jaar worden. Goed nieuws voor al wie droomt van een lang leven, maar een peiling op demorgen.be, die levensverzekeraar NN organiseerde in aanloop van een groot onderzoek, toont ook belangrijke aandachtspunten aan. ‘Willen we ons welvaartsniveau op peil houden, dan moet er een en ander anders’, zegt Dieter Verhaest, econoom aan de KU Leuven.

100 jaar worden: 74% van de Belgen heeft er zin in. Als het in goede gezondheid kan, tenminste. Maar bij het prijskaartje dat aan een langer leven hangt, staan we minder stil. ‘Een langer leven doet de pensioen- en gezondheidszorgkost onvermijdelijk verder oplopen. Willen we ons vertrouwde consumptiepatroon aanhouden én de rekening doen kloppen, dan zit er niets anders op dan langer aan het werk blijven’, zegt Dieter Verhaest, docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. En precies daar wringt het schoentje. Levensverzekering NN voert onderzoek naar het thema. Uit een eerste online bevraging op demorgen.be blijkt alvast dat de gemiddelde Belg slechts een derde van zijn leven al werkend wil doorbrengen, ongeacht de stijgende levensverwachting. ‘We staan voor de grote uitdaging om mensen te overtuigen dat het anders moet. Mocht iedereen vandaag bereid zijn om 45 jaar te werken, zou dat al een grote stap vooruit betekenen. Zeker de generatie die zijn loopbaan gestart is met idee van op 60 jaar met pensioen te kunnen, heeft het vaak moeilijk om die mentale klik te maken. Iets waar de jongere generatie minder problemen mee heeft.’

Wie is Dieter Verhaest?
Dieter Verhaest is docent aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven, campus Brussel. Hij is tevens gastdocent aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoeksdomeinen zijn arbeids- en onderwijseconomie, met bijzondere aandacht voor de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt.

Mentaliteitsswitch nodig
Niet enkel onze kijk op pensioenen is aan een update toe, ook op de werkvloer is een mentaliteitsswitch nodig. ‘Bedrijven worden geconfronteerd met snelle technologische veranderingen, de vraag naar producten evolueert razendsnel, jobinhouden veranderen… Voeg daarbij de toenemende globalisering en je begrijpt dat jobs meer onder druk komen te staan’, zegt Verhaest. ‘Een leven lang meedraaien in dezelfde job is niet meer aan de orde. De arbeidsmarkt is continu in beweging en dat brengt zowel groeikansen als aandachtspunten met zich mee.’ Zo wordt levenslang leren alsmaar belangrijker. ‘Bijscholing kan ervoor zorgen dat mensen zich uitgedaagd blijven voelen in hun job. Het komt de motivatie ten goede en kan helpen voorkomen je vastgeroest geraakt.’ Toch ziet niet iedereen het nut ervan in. ‘Nog heel wat werknemers blijven graag levenslang op dezelfde ‘stoel’ zitten. Ze moeten overtuigd worden van het belang van levenslang leren. Een gestaag proces dat je niet van vandaag op morgen verandert.’

Maak van crisis een kans
De nood aan opleidingen is duidelijk. Maar hoe combineer je dit met de huidige coronacrisis die bedrijven tot het uiterste dwingt? ‘Heel wat ondernemingen zitten in een overlevingsmodus. Ze proberen de rekening op korte termijn te doen kloppen en besparen waar mogelijk. Opleidingen renderen uiteraard pas op lange termijn en zijn daardoor een gemakkelijk doelwit bij besparingen.’ Toch loont het om het anders te bekijken. ‘Op lange termijn kan besparen op opleidingen ten koste gaan van de productiviteit van je bedrijf. Een en ander hangt af van de stevigheid van je onderneming, maar als het kan loont het om voorbij de crisis te kijken. Komt er door een tijdelijke daling in bestellingen extra tijd vrij voor je werknemers? Benut die tijd dan met extra opleidingen waar je later de vruchten van plukt.’ Ook als werknemer is het zinvol om in jezelf te blijven investeren. ‘Ga voor vaardigheden die je in verschillende jobs kan verzilveren. Denk aan algemene vaardigheden zoals geletterdheid, gecijferdheid, kritisch en abstract denken, digitale tools… Zulke skills bieden een opstap voor levenslang leren. Wakker je nieuwsgierigheid aan. Wie nieuwsgierig in het leven staat, heeft een goede basis om zichzelf te blijven ontwikkelen.’

Hoe wil jij graag langer én gelukkiger leven? Levensverzekeraar NN roept de Belg op om mee na te denken over dit thema. Laat je stem horen en doe mee aan de grote online bevraging. Zo help jij mee onze maatschappij klaar te stomen voor een lang(er) en gelukkig leven.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234