Zaterdag 24/07/2021

Aangeboden door Telenet YUGO

Wat is dit?

'Aangeboden door Telenet YUGO ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Flo Windey: Studio Brussel-gezicht en studente in haar eigen kot

null Beeld Mous Lambrabat
Beeld Mous Lambrabat

In principe was ze nu op wereldreis, met het banabadiploma Toegepaste Audiovisuele Communicatie aan de Thomas More hogeschool op zak. Maar corona besliste daar anders over. Studio Brussel-gezicht en bezige bij Flo Windey (Flowjob, Fok De Blok): “We zitten nog wel eventjes met dat vervelende virus opgescheept, vrees ik.”

Telenet YUGO, de all-in bundel voor onbeperkt internet thuis, een giga pot mobiele data on the go en het strafste entertainment, deed onderzoek naar de digital habits van de Vlaming voor, tijdens en na de coronacrisis. Zijn de digitale gewoontes en noden veranderd? En hoe heeft Flo deze periode ervaren?

Uit het exclusief onderzoek van Telenet YUGO blijkt dat de Vlaming tijdens de lockdown massaal naar video-content en ondemanddiensten keek. Herkenbaar?

Flo: “Ik heb alleszins gemerkt dat Flowjob een boost heeft gekregen wat het aantal views op YouTube betreft. Zelf heb ik niet echt meer video geconsumeerd, maar heb ik meer sport-apps gebruikt en naar muziek beginnen te luisteren via Spotify. Naar King Princess bijvoorbeeld, maar net zo goed oude dingen zoals de Rolling Stones of Rod Stewart met Da Ya Think I’m Sexy?, een zalig nummer. Ik heb zelfs een Spotifylijst gemaakt waar ik zo trots op ben, baby2000, met al 1.000 volgers. Het zijn allemaal nummers die tussen 2000 en 2010 zijn gemaakt.”

Sommigen van ons hadden plots massa’s vrije tijd, maar er was niks te doen. Hoe was de lockdown voor jou als jongere?
“Ik vond het persoonlijk best moeilijk en woelig, omdat je toch wel hard wordt geconfronteerd met jezelf. Je zit echt de hele tijd met jezelf opgescheept. Ik snap nu waarom zoveel mensen me irritant vinden. Er waren dagen dat ik helemaal goedgezind aan de dag begon, maar ook dagen waarop ik dacht: ‘Waarom zou ik hoegenaamd opstaan? Ik mag toch niet naar buiten, ik mag niet naar school, ik mag niets doen…’ Opstaan was soms heel ontmoedigend. Iedereen keek uit naar die Veiligheidsraad, alsof die plots zou zeggen: het is goed, ga maar allemaal terug naar buiten. Die hoop had ik zelfs niet. Ik dacht: ‘Zég ons gewoon dat we nog zes maanden opgesloten moeten zitten’. En je kunt je vrienden wel zien via een schermpje, maar de helft van de tijd ben je toch op jezelf aangewezen.”

Zat jij precorona als student op kot?
“Nee, ik woon thuis bij mijn ouders en heb een broer van 15. Maar tegelijk woonde ik een beetje overal. Het is superleuk om de vrijheid te hebben om te kunnen zeggen: ik ga dit weekend naar Gent en woensdag ga ik naar Antwerpen. Plots kon dat niet meer en zat ik in een kooitje… Er werd ook helemaal niet naar de jeugd geluisterd, vond ik. Ik had geld gegeven om eens één avond in de Charlatan te kunnen zitten. Die Zoomparty’s zijn allemaal eventjes leuk, maar na een tijd wil je je vrienden gewoon eens kunnen vastpakken!”

De Vlaming heeft ook digitaal leren flirten, zo blijkt: 4% geeft aan dat hij of zij tijdens de lockdown onlinedating-apps heeft gebruikt…
“Dat snap ik volledig. Normaal flirt je in de supermarkt, op café, op straat, in het restaurant, op je werk… En plots zit je daar helemaal alleen in huis en heb je die chemie ergens anders nodig. Maar persoonlijk durf ik het niet aan om Tinder te installeren. Na Flowjob lijkt me dat niet zo’n goed idee (lacht).”

Heb je een andere hobby opgepikt?
“Ik heb veel gelopen, gefietst en geskateboard. Inlineskaten zat ook duidelijk in de lift en ik snap dat ook wel, want dat is goed voor de bilspieren hé. Al vind ik het toch maar een raar gezicht, mensen van 40 op wieltjes (lacht). En voorts heb ik tijdens de lockdown een Nintendo Switch gekocht en ben ik zowat verslaafd geraakt aan Animal Crossing. Ken je dat niet? Je krijgt een eiland en daar start je een nieuw leven. Ik kon zelfs gaan vissen, wat ik vroeger met mijn opa in het echt weleens deed. Al werd ik er ook soms ambetant van, want het spel verloopt in real time en dan dacht ik: ‘Damn, is dat huis nu nóg niet gebouwd?’.”

Tijdens de enquête gaf 42% van de Vlamingen aan dat ze te veel op het internet hadden gezeten. Klinkt die online verzadiging herkenbaar?
“Ik heb een balans gevonden, denk ik. Vroeger was mijn smartphone allesoverheersend, nu niet meer. Ik heb bijvoorbeeld - los van Animal Crossing - niet zoveel games gespeeld. Ik heb de kwaliteit verhoogd, niet de kwantiteit.”

Geen wereldreis voor jou dus, maar hoe ziet jouw zomer er dan wél uit in dit nieuwe normaal?
“Werken! Ik begin als freelance medewerker bij het tv-productiehuis Het Nieuwshuis van reportagemaker Eric Goens, bekend van onder meer Het Parket, De Stig en Het Huis. Daarnaast blijf ik ook aan de slag bij Studio Brussel. Ik maak keigraag radio, maar eerlijk: ik wil nu ik afgestudeerd ben van alles proeven en momenteel niet fulltime radio maken. Het is ook vermoeiend om na zo’n ganse dag praten ook nog eens tegen je gezinsleden en vrienden te moeten praten (lacht).”

Met YUGO heb jij alles in handen: het beste van Telenet gecombineerd met het strafste entertainment. Ontdek de all-inbundel via telenet.be/yugo

De 5 must-sees van Flo
We hebben met z’n allen behoorlijk wat series en films verslonden tijdens de lockdown, blijkt uit het onderzoek van Telenet YUGO. Dit is de top 5 van Flo…

1. Aanrijding in Moskou. “Een Vlaamse klassieker. En gelukkig ondertiteld, met dat sappige Gentse accent. Ik heb trouwens ook gekeken naar Dagen Zonder Lief. Tijdens de lockdown heb ik mijn passie voor goeie Vlaamse content teruggevonden: Alles Kan Beter, Dubbelleven, Salamander,…”

2. Once Upon a Time in Hollywood. “De laatste van Quentin Tarantino had ik gemist in de cinema. Bij deze is dat goedgemaakt.”

3. Euphoria. “Eindelijk heb ik de serie uitgekeken. De verhaallijnen zijn echt waanzin. Ik zat tranen met tuiten te huilen tijdens de aftiteling….”

4. Absentia. “Met Stana Katic uit Castle in de hoofdrol. Ik heb nu de twee seizoenen uitgekeken en het is een echte mindfuck: je weet niet voor wie je partij moet kiezen…”

5. Insecure. “Heel goed. Net als I May Destroy You.”

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234