Maandag 01/03/2021

Federale Politie - Jobat

Wat is dit?

'Federale Politie - Jobat ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Afgestudeerd of ervaring als psycholoog? Ga als assessor aan de slag bij de politie!

Diploma psychologie? Word assessor bij de politie Beeld Lavinia Wouters
Diploma psychologie? Word assessor bij de politieBeeld Lavinia Wouters

Als assessor bij de politie evalueert en analyseert Hermes De Groote (26) toekomstige agenten, inspecteurs en CALog’ers (politiepersoneel met een burgerfunctie). Binnenkort gaat hij mee op zoek naar nieuwe collega-assessoren. “Waar we voor onze eigen collega’s extra op zullen letten? Zou ik dat wel verklappen?” Doe maar uit de doeken, Hermes. Deze keer draaien we de rollen om en stellen wij jou de vragen!

Assessor bij de politie: een belangrijke functie

Hermes behaalde drie jaar geleden zijn diploma psychologie en ging nadien als assessor aan de slag bij de politie. Wat houdt die functie precies in? “Via interviews, rollenspelen of andere selectieproeven beoordelen wij bepaalde competenties van kandidaten die solliciteren voor een uniformfunctie of interne promotie. Mijn collega’s en ik evalueren op basis van specifieke, objectieve criteria en geven advies aan de deliberatiecommissie. Zo wordt onpartijdig bepaald of de kandidaat de juiste persoon is voor de job of promotie.”

Hermes is geen bedrijfspsycholoog, zoals je misschien zou verwachten. Hij studeerde af als klinisch psycholoog. “In het stressteam zijn enkele klinisch psychologen werkzaam, maar ik ging toch voor de functie van assessor. Die job sluit iets minder aan bij mijn afstudeerrichting, maar mijn ‘klinische’ insteek komt zeker van pas tijdens de evaluatiegesprekken.”

“Politieagenten moeten over voldoende emotionele stabiliteit beschikken, want ze worden geconfronteerd met situaties die je naar de keel grijpen. Als assessor beoordelen wij deze eigenschap bij kandidaten en daarbij is een klinische achtergrond een troef. Soms zien wij kandidaten die, ondanks de selectiecontext, kampen met psychische problemen of bijvoorbeeld een verslavingsproblematiek. Dan is het belangrijk dat je die mensen juist kunt ondersteunen.”

Begint het al te kriebelen? Ontdek meer over de job.

null Beeld Lavinia Wouters
Beeld Lavinia Wouters

Assessoren leveren een relevante bijdrage aan de maatschappij

Vooral de maatschappelijke relevantie spreekt Hermes aan. “Bij de politie levert elke medewerker direct of indirect een bijdrage aan de samenleving. Als assessor beslis je vandaag over wie morgen de burger helpt. Dat is best een grote verantwoordelijkheid. Een bedrijfspsycholoog moet de winstdoelstellingen of targets in z’n achterhoofd houden, maar dat is bij ons dus niet het geval. Wij moeten zo goed mogelijk bewaken dat enkel de mensen met de juiste competenties, attitudes en motivatie bij de politie aan de slag gaan. Het geeft veel voldoening om zo veel gedreven mensen te zien instromen in onze organisatie.”

“Mijn vriendin werkt trouwens wel als klinisch psycholoog. Zij moet alle oordelen laten varen om een langdurige vertrouwensrelatie met cliënten op te bouwen, terwijl ik kandidaten ook eens een spiegel mag voorhouden. Je moet je vooral kritisch durven opstellen. We houden de verkeerde mensen ook buiten, hé. Er zijn altijd kandidaten met slechte bedoelingen, die liegen of om verkeerde redenen solliciteren.”

Op zoek naar nieuwe collega-assessoren

Binnenkort gaan Hermes en zijn collega’s kandidaten evalueren die nadien zelf andere kandidaten moeten evalueren. “Korter gezegd: we zoeken nieuwe collega-assessoren. Een heel fijne job, vooral door het maatschappelijk belang en de variatie. De interviews zelf zijn gestructureerd, maar de inhoud verandert wel constant. Je hebt daarnaast een duidelijke taakinhoud en veel autonomie, doet mensenkennis op en start in een superfijn team, écht waar. Ik vind het de ideale job, want je krijgt de tijd om te groeien in je functie en leert van ervaren teamleden. Bovendien wordt de balans tussen werk en privé goed bewaakt. Ik heb genoeg vrije tijd én 32 dagen verlof. Je maakt soms overuren, maar die kun je in verlof opnemen of laten uitbetalen.”

Wie kan zich kandidaat stellen voor de functie van assessor bij de politie? “Mensen die sociaal en communicatief sterk zijn, zich goed kunnen aanpassen aan hun gesprekspartner én durven beoordelen. Ook verantwoordelijkheidszin is belangrijk. Je bent niet alleen bezig met de carrière van mensen en hun doelen, maar ook met de maatschappij. Soms moet je eens een droom doorprikken. Oh ja, nog een belangrijke - zij het niet zo fundamentele – vaardigheid is accenten begrijpen. Van West-Vlaams tot Limburgs, onze kandidaten komen van overal.”

Wil jij net als Hermes assessor worden? Bekijk de job hier.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234