Recensie

Van kruimeldief tot seriemoordenaar: op zoek naar de Golden State Killer

Onderzoek van amateurdetective Michelle McNamara (1970 - 2016) gebundeld in boek 'Ik zal verdwijnen in het donker'

3 Inmiddels is de Golden State Killer ontmaskerd. Op basis van DNA-onderzoek kon Joseph James DeAngelo aan ten miste acht moorden en talloze verkrachtingen gelinkt worden. © AP

De Golden State Killer was in de jaren 1970 en 1980 verantwoordelijk voor tientallen moorden en verkrachtingen. Hij werd nooit opgepakt. Michelle McNamara ging op zoek naar hem en vond een man met een voorkeur voor familiefoto’s, handlotion en morbide humor. Haar bevindingen zijn nu postuum gebundeld. 

“Is hij ooit naar dezelfde plek teruggekeerd?”, vroeg het dertienjarige meisje aan de politieagent. “Nee,” antwoordde hij, “nooit. Vanaf nu woon je in het veiligste huis in de buurt”. Alsof het huis en haar slaapkamer waar ze net was verkracht ooit nog echt veilig zouden aanvoelen natuurlijk. Het meisje, dat om voor de hand liggende redenen anoniem wou blijven, was het vijftigste slachtoffer van de beruchte East Area Rapist die tussen juni 1976 en juli 1979 de wijde omgeving van het Californische Sacramento onveilig maakte.

nieuws

cult

zine