Literatuur

De Zondvloed 'meest auteursvriendelijke boekhandel'

1 De Zondvloed in Mechelen. © sjv

De Mechelse boekhandel De Zondvloed is bekroond met de Prijs voor de Meest Auteursvriendelijke Boekhandel. De Vlaamse Auteursvereniging (VAV) zette de winkel van Johan Vandenbroucke en Ann Meskens in de bloemen op het Auteurscongres in De Singel.

"De Zondvloed groeit meer en meer uit tot wat een kwaliteitsvolle boekhandel anno 2015 moet zijn: een culturele actor in zijn buurt en stad", zegt het VAV. "Behalve een algemene boekhandel is De Zondvloed ook een tweedehandsboekenwinkel met een erg ruim aanbod, en ook lezers- en budgetvriendelijk." De boekhandel krijgt de prijs vooral omdat er veel activiteiten worden georganiseerd met auteurs, van debatten tot boekpresentaties en optredens.

De twee drijvende krachten achter De Zondvloed, de voormalige literair journalist Johan Vandenbroucke en filosofe Ann Meskens, zijn overigens zelf auteur, "twee mensen met een warm hart voor literatuur en haar auteurs. Zij bewijzen dat de kwaliteitsvolle boekhandel een onmisbare plaats blijft innemen", aldus VAV.

De driejaarlijkse prijs bekroont bij toerbeurt de meest auteursvriendelijke uitgever, bibliotheek en boekhandel. De vorige prijswinnende boekhandel was Het Voorwoord in Heist-op-den-Berg.

nieuws

cult

zine