Verenigde Staten

750.000 stuks verkocht op één dag en al aan negende druk toe: keihard boek over Donald Trump is een hit

2 © AFP

Het erg kritische portret dat journalist Bob Woodward over Amerikaans president Donald Trump schreef, deed op de uitgeverij de champagnekurken knallen. Fear is aan zijn negende druk toe, om aan de enorme vraag te voldoen, meldt The Guardian. Indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat het boek nog maar sinds dinsdag in de rekken ligt.

2 Bob Woodward, © AFP

Fear, gebaseerd op honderden uren aan interviews, schetst een grimmig portret van de toestand in het Witte Huis onder Donald Trump. Het boek kwam uit op 11 september, maar had één dag later de kaap van 750.000 verkochte exemplaren al gerond.

Uitgeverij Simon & Schuster maakt zich sterk dat daar nog een heleboel kopers bijkomen, want ze bestelde al negen drukken van het boek. In de VS alleen moeten belanden zo 1,15 miljoen hardbacks in de winkels.

Ook e-books en audioversies van 'Fear' verkopen als zoete broodjes.

Historisch keerpunt

“Bob Woodwards Fear verkoopt met de kracht van een cultuurfenomeen", zegt Simon & Schuster-topman Jonathan Karp . "Het lezerspubliek heeft duidelijk een enorme appetijt voor dit, zoals Woodward het noemt, 'keerpunt in de geschiedenis'."

Bob Woodward is een naam als een klok in de Amerikaanse journalistiek. In de jaren 70 bracht hij samen met zijn Washington Post-collega Carl Bernstein het Watergate-schandaal aan het licht, dat tot het aftreden van toenmalig president Richard Nixon leidde. Het leverde hem een Pulitzerprijs op, en het onderzoek werd verfilmd in 'All the President's Men', met Robert Redford in de rol van Woodward.

Trump zelf deed Fear intussen af als 'een grap', maar de verkoopcijfers bewijzen dat die afwijzing het publiek niet afschrikt.

nieuws

cult

zine