Strips

Lukas Verstraete maakt 'grootste stripdebuut van Vlaanderen'

208 pagina's puur tekenplezier

Vier jaar werkte Lukas Verstraete aan wat Vlaanderen grootste stripdebuut ooit is geworden. In Een boek waarmee men vrienden maakt staat gedaanteverandering voorop. Maar de aandachtige lezer ziet ook knipogen naar Goya, Suske en Wiske, Pulp Fiction of religie.

3 Lukas Verstraete. ID/ Mathias Hannes

Pech voor Jonas Geirnaert. Zijn Het grote kabouter Wesley boek uit 2010 geldt niet langer als grootse Vlaamse stripdebuut. Dat boek was misschien net iets groter, maar bestond uit slechts 48 pagina’s. Lukas Verstraetes Een boek waarmee men vrienden maakt telt er 208 en is heel wat zwaarder. Waarom hij per se zo’n groot boek wilde, wil je dan meteen weten. 

Share

'Er is zeer weinig in de tekeningen geknipt, geplakt of opgepoetst. Als lezer heb je dus bijna de originelen in je hand en kun je de lijnen van het kleurpotlood, de al dan niet gecorrigeerde missers, het zwoegen en het genot aflezen van de pagina’s'

Lukas Verstraete

“Ik hecht enorm veel belang aan het tekenwerk en de tekenkunde”, stelt de 25-jarige graficus/illustrator, die eerder al voor deze krant tekende.

nieuws

cult

zine