Dubbelinterview

"Een schrijver heeft eigenlijk maar twee onderwerpen: de dood en de liefde"

Yves Desmet in gesprek met auteurs Connie Palmen en Gustaaf Peek

"Ik kan me geen zinvol leven voorstellen zonder", zegt Connie Palmen. Ze heeft het over de liefde, een thema dat haar leven en werk overheerst. En dus klikt het wonderwel met Gustaaf Peek, die met Godin, held een heerlijke ode aan de liefde schreef.

Opgelet, volgende week verschijnt de Boekenbijlage wegens een feestdag op dinsdag 10 november!

Op woensdag 11 november wordt Connie Palmen op het Rode Podium van De Studio geïnterviewd door De Morgen-hoofdredacteur Lisbeth Imbo van 13 tot 14 uur.

Beide schrijvers zijn te gast op het Das Magazin Festival op 12 december in Antwerpen. De leesclub van Connie Palmen is uitverkocht, voor die van Gustaaf Peek zijn nog kaartjes te verkrijgen. Daarna is er feest in De Studio.

www.dasmag.be

i.s.m. De Studio & De Morgen

"We hebben de mooie opdracht gekregen over liefde, vriendschap en vijandschap te praten", zeg ik tegen Connie Palmen (°1955) en Gustaaf Peek (°1975). "Maar we hebben slechts een paar uur ter beschikking, niet het mensenleven dat nodig is om die drie te doorgronden."

Het is een van de laatste mooie Indian summer-dagen, en het licht valt prachtig binnen in de Amsterdamse huiskamer van Connie Palmen. "Zullen we dan maar met de liefde beginnen?", vraagt ze. "Het zwaarste als eerste."

nieuws

cult

zine