Video

Zo gebeurde het: Mathias Coppens maakt extreem pijnlijke val

- Door: Redactie - Bron: Medialaan

Op de atletiekpiste maakte Mathias Coppens een lelijke val met de zevenmijlslaarzen, met een pijnlijke ontwrichting van zijn rechterschouder als gevolg. "We hebben de voorbije seizoenen al vaak pijn geleden voor Het Lichaam van Coppens, maar dit was wel het toppunt", geeft Mathias toe.

Share

'Het was een bijzonder pijnlijke revalidatie'

Mathias Coppens
4 © Medialaan

De diagnose in het ziekenhuis was een ontwrichting van de rechterschouder. Een stuk kraakbeen werd bij de val losgescheurd, waardoor de schouder naar voren schoof. Gevolg: drie weken lang niet
bewegen met de schouder, een pijnlijke operatie om het kraakbeen terug aan het bot te hechten en vervolgens zes weken stilliggen en drie maanden lang revalideren.

"Het was een bijzonder pijnlijke revalidatie", legt Mathias Coppens uit. "Zeker in het begin heb ik afgezien. De schouder is blijkbaar een moeilijk gewricht om te genezen omdat het niet ingekapseld zit."

"Los van de pijn, was het ook gewoon mentaal zwaar"
Maar ook mentaal was het zwaar. "Normaal gezien ben ik heel actief, maar nu mocht ik plots niet meer sporten, niet meer met de wagen rijden,... Om nog maar te zwijgen van de opnames die ik niet meer kon meedoen zoals gepland!" Mathias kwam ten val op 24 april, maar de revalidatie duurde tot in augustus.

Opnames stilgelegd
De revalidatie had een enorme weerslag op de opnames van het programma. Een lange periode mocht Mathias zijn schouder en arm niet bewegen, waardoor de opnames één maand lang werden stilgelegd. Staf heeft nadien nog een hele periode de meeste proeven uitgevoerd, wat duidelijk zal worden in de volgende afleveringen.

4 © Medialaan
4 © Medialaan
4 © Medialaan

nieuws

cult

zine