DM Student

Zo ga je 7 keer goedkoop op citytrip (als student)

DM. Student: Essentials & Survival Tricks

“Studentensteden, ik heb er nu wel bijna genoeg van” – said no student ever. En daarom sturen we je op reis naar zeven steden die je mogelijks niet goed genoeg kent.

3 Spaanse hapjes eten bij Sava in Mechelen. © rv

Mechelen

Wie Mechelen al eens bezocht, begrijpt vast niet waarom de stad als ‘onbekend studentenverblijf’ wordt opgenomen. Het Dijlepad waarop je haast over het water loopt, de Vismarkt met de beste terrasjes, ... En toch zijn er nog adresjes die niet iedereen kent. Ga maar eens tapas eten bij Sava, vanaf 3 euro proef je Spaanse hapjes met enkel faire ingrediënten en seizoensproducten. Provecho!

> Sava, Grote Markt 13, Mechelen. www.savamechelen.be

Louvain-La-Neuve

Beeld je een stad in die eruit ziet als een pretpark. Neen, geen rollercoasters en suikerspinkramen, helaas, maar identieke huisjes die Centerparks-esk allemaal op hetzelfde moment gebouwd zijn. Bezoek zeker het fabuleuze Hergé Museum in het hartje van de stad.

> Musée Hergé, Rue du Labrador 26, Louvain-La-Neuve. www.museeherge.com

3 Hergé Museum in het hartje van Louvain La Neuve. © rv

Roeselare

Roeselare, dé studentenstad van Vlaanderen. Wait, what? En toch is het zo. Met maar liefst 1.100 studenten, groeit de heimat van Rodenbach uit tot een echte place to be. Wist je dat Roeselare een uitzonderlijk uitgebreide boekenwinkel herbergt, die je een lekker kopje koffie aanbiedt tijdens het winkelen?

> De Zondvloed, Noordstraat 53, Roeselare. www.dezondvloed.be

Kortrijk

Ook voor niet-wushtvloamenge is Kortrijk een stad om te bezoeken. Al eens gehoord van swanky kousen? Wij ook niet, maar eens ze aan je voeten hangen te bungelen, zitten ze heerlijk. De Vreemde Eend verkoopt dat en zoveel meer: dingen die je eigenlijk niet nodig hebt maar toch ook écht niet kan missen.

> De Vreemde Eend, Wijngaardstraat 24, Kortrijk. www.devreemdeeend.be

Luik

Oui oui, je suis, circonflexe, pain paté. Vele studenten vermijden Luik uit vrees geconfronteerd te worden met hun slecht-oplet-verleden in de lessen Frans. Gemiste kans nochtans, want de stad heeft niet enkel een hele hoop gezellige cafeetjes in de aanbieding, het is ook de moeder van hetgeen we het allerliefst uit de snoepautomaat draaien: de Luikse wafel. Bij Pollux koop je er eentje on the go en hoef je je zelfs niet in te perken op de toppings. Chocolade, slagroom, banaan én discoballetjes: no judgement here.

> Pollux, Place de la Cathedrale 2, Angle rue Vinave d’Ile, Luik.

Brugge

Wie zegt dat Brugge enkel kerken en begijnhoven telt, wordt bij deze op zijn of haar ongelijk gewezen. De student die in de vroege ochtend weinig zin heeft in eendjes voederen of het bewonderen van middeleeuwse architectuur, zakt beter af naar Sanseveria. Dit excellent ontbijtadresje verzekert je een feilloos concentratievermogen na het eten van een Edward (peer en geitenkaas) of Oscar (speculoos en appel).* En hé jij daar, onder de lakens: ze leveren ook aan huis!

> Sanseveria, Predikherenstraat 11, Brugge. www.sanseveria.be

*resultaten verkregen uit proefondervindelijke ervaringen van de redactie.

3 Bagelsalon Sanseveria in Brugge. © rv

Turnhout

De parel van de Kempen, op zich al een bezoekje waard, niwoar. Maar wist je dat Turnhout waarschijnlijk de enige plaats is die van een secundair geslachtskenmerk een landmark maakt? De Tet van Turnhout is de meest insinuerende fontein uit het Vlaamse landschap (we sporen je aan die uitspraak te weerleggen!). Prachtige plek om af te spreken, en zéker te vermelden in een gesprek: local points gegarandeerd.

> De Tet van Turnhout, rotonde aan de Koningin Elisabethlei, Turnhout.

Dossier DM Student
Dossier DM Student

Of er iets mooiers bestaat dan het studentenleven? Nope. De Morgen bundelde de beste tips & tricks om het nieuwe academiejaar te trotseren in een heuse special: DM Student. Hoe houd je budget over aan het einde van de maand? Waar vind je de beste fak- en koffiebars in je studentenstad? Wat moét je gedaan hebben tijdens je eerste maand op kot? DM Student toont je de weg.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine