Samusocial

Yvan Mayeur: "Er was geen schandaal bij Samusocial, wel een politieke moord"

Ex-burgemeester van Brussel verdedigt zich in boek tegen aantijgingen van wanbestuur bij daklozenorganisatie

1 Yvan Mayeur, voormalig burgemeester van Brussel, heeft een boek geschreven waarin hij zichzelf vrijpleit van alle schuld bij de daklozenopvang Samusocial. © BELGA

Yvan Mayeur, de voormalige burgemeester van Brussel, heeft zijn versie van het schandaal bij Samusocial in een boek gegoten. "Er was geen schandaal, wel een politieke moord door minister-president Rudi Vervoort."

Zes maanden heeft hij gezwegen, en die tijd heeft hij gebruikt om zijn politieke erfenis veilig te stellen. Het boek Yvan Mayeur, citoyen de Bruxelles ligt net in de winkel, de krant La Capitale publiceerde afgelopen weekend enkele uittreksels. 

"Ik heb me teruggetrokken uit het publieke leven en zal er ongetwijfeld niet naar terugkeren", schrijft de ex-burgemeester. "Daarom eigen ik me het recht toe te antwoorden op enkele beschuldigingen. Ik wil niet klagen, maar ik heb wel het recht me te verdedigen."

Geen onregelmatigheden

Share

'Van in het begin was Brussels minister-president Rudi Vervoort aanklager en beul'

Yvan Mayeur, ex-burgemeester van Brussel

Mayeur moest eind september vorig jaar opstappen nadat het schandaal rond de daklozenorganisatie Samusocial een kookpunt had bereikt.

cult

zine