binnenland

Wisselvallig en fris weer houdt aan tot na het weekend

1 © thinkstock

Vandaag is het wisselvallig met opklaringen en zwaarbewolkte momenten, soms met buien. Een onweer is lokaal mogelijk, vooral in het noorden van het land en in Hoog-België, waar er ook meer buien vallen. De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 15 of 16 graden in Laag- en Midden-België en aan zee. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig met windstoten tot 60 km/u, of plaatselijk meer tijdens een onweer. Dat meldt het KMI.

Vannacht zijn er eerst nog enkele buien mogelijk. In het binnenland wordt het later droger, met breder wordende opklaringen. Plaatselijk kan er nevel of een mistbank gevormd worden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest. De temperaturen dalen naar waarden tussen 5 en 10 graden.

16 graden
Ook morgen wordt een wisselvallige dag. De dag begint op veel plaatsen droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking en de kans op buien toe. Plaatselijk kan een bui vergezeld zijn van onweer. Het blijft vrij fris met maxima tussen 11 en 16 graden.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met soms buien, plaatselijk met een donderslag. De maxima liggen tussen 12 en 15 graden bij een zwak tot matige wind. Zondag krijgen we, na een vrij frisse ochtend met plaatselijk nevel of een mistbank, eerst enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe en kan er een bui vallen. De maxima blijven liggen rond 16 graden in het centrum.

Ook begin volgende week krijgen we wisselvallig weer, met soms opklaringen maar ook zwaarbewolkte perioden met buien. De maxima liggen rond 17 graden in het centrum.