Binnenland

Wilde achtervolging eindigt met arrestatie in Brussel: één verdachte nog op de vlucht

1 © Mark Baert

De Brusselse politie is op de Antwerpsesteenweg massaal aanwezig na een achtervolging. Die startte in de Korte Groeneweg in Neder-Over-Heembeek. "Het voertuig stond geseind. Het werd na een wilde achtervolging klemgereden op de Antwerpsesteenweg."

De Brusselse lokale politie heeft vrijdagnamiddag de achtervolging ingezet op een wagen die geseind stond. Dat meldt de politie. Het voertuig werd rond 17.30 uur opgemerkt op de Korte Groeneweg in Neder-Over-Heembeek en toen de agenten de wagen wilden doen stoppen, ging die ervandoor. De politie kon het voertuig klemrijden op de Antwerpsesteenweg maar daar gingen de twee inzittenden te voet op de loop.

"In het voertuig zaten twee personen die te voet vluchtten. Een van hen kon meteen gearresteerd worden, de andere wordt nog actief opgespoord met behulp van de politiehelikopter," zegt Olivier Slosse, woordvoerder van de lokale politie. De helikopter heeft onder meer boven het Maximiliaanpark gecirkeld maar de politie wijst erop dat dit niets te maken had met de transmigranten in het park.

Eén van hen kon opgepakt worden, naar de tweede wordt nog gezocht. Er is ook een derde persoon aangehouden voor weerspannigheid, maar dat had niets met de achtervolging te maken. "Een persoon is aangehouden voor weerspannigheid, omdat die een voorwerp naar de politie heeft gegooid", zegt Slosse.

nieuws

cult

zine