Voeding

Wetenschappers maken gehakt van ‘Big Food’

- Sara Vandekerckhove - Bron: Eigen berichtgeving
1 © AFP

Obesitas, ondervoeding en klimaatverandering zijn de grootste gevaren die op ons afkomen. En willen we die onder controle krijgen, dan zouden we volgens een nieuw rapport de grote voedingsindustrie aan banden moeten leggen. “Zij pleiten voor meer politieke moed.”

Het is opnieuw een ophefmakend rapport dat in het gerenommeerde blad The Lancet staat. Een week na ‘het dieet van de 21ste eeuw’ – waarin vooral minder plaats is voor vlees, zuivel en suiker – trekken wetenschappers in het tijdschrift opnieuw van leer tegen de voedingsindustrie. 

Share

‘Tot nu werden ondervoeding en obesitas gezien als tegenpolen. In realiteit worden ze allebei gedreven door hetzelfdesysteem’

Professor Boyd Swinburn (universiteit van Auckland)

Deze keer maakten experts van de Universiteit van Auckland (Nieuw-Zeeland), de George Washington-universiteit (VS) en de ngo World Obesity Federation een analyse van wat zij de belangrijkste gevaren noemen voor onze huidige samenleving: obesitas, ondervoeding en klimaatverandering.

cult

zine