Geluk

West-Vlaming gelukkigst, Brusselaar minst tevreden

1 Bijna een vierde van de Belgen die het gelukkigst in het leven staan, woont in een open bebouwing. © RV

Een recent onderzoek peilde naar het geluk van 1000 Belgen met betrekking tot hun woonst, buren, omgeving en hun leven in het algemeen. Wonen in een open bebouwing levert het meeste geluk op.

West-Vlamingen en Limburgers zijn het gelukkigst met hun woning, maar ook met hun leven in het algemeen, hun buurt en hun buren. Inwoners van Antwerpen en Brussel bengelen qua geluksgevoel helemaal onderaan. Terwijl 86 procent van de Limburgers en 85 van de West-Vlamingen aangeeft comfortabel te wonen, zeggen twee op de vijf Brusselaars dat ze veel meer comfort willen in hun woning. Dat blijkt uit onderzoek bij 1.000 Belgen, in opdracht van Reynaers Aluminium.

De helft van de Vlamingen die zeggen ongelukkig te zijn met zijn woning, woont in de stad. Huurders zijn een pak ongelukkiger dan eigenaars. Van de mensen die hun leven een 8 of meer op 10 geven, is ruim 75 procent eigenaar. Een open bebouwing - waar 60 procent van de Limburgers in woont - draagt blijkbaar bij tot geluk. Bijna een vierde van de Belgen die het gelukkigst in het leven staan, woont in een open bebouwing.

nieuws

cult

zine