binnenland

Website toont lonen bij Vlaamse overheid

1 © UNKNOWN

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) lanceert een website die een overzicht geeft van alle loon- en arbeidsvoorwaarden bij de Vlaamse overheid. Dat staat te lezen in gratis krant De Zondag.

De webstek bevat een salarissimulator waar je kan berekenen hoeveel je netto zou verdienen bij de Vlaamse overheid. Bij de bekendmaking van vacatures bij de Vlaamse overheid worden potentiële kandidaten voortaan expliciet gewezen op deze simulatiemogelijkheden. De webstek past in het streven van de Vlaamse overheid om een moderne en transparante overheid te zijn.

Op de site vind je naast de salarissimulator de beloning, de vakantie- en verlofregeling en de sociale voordelen voor de personeelsleden van de Vlaamse overheid. De site bevat ook een overzicht van het beloningspakket voor de top- en middenkaderfuncties.

"De Vlaamse overheid wil een moderne overheid zijn, een overheid van nu. Met deze nieuwe webstek wil ik de jongeren op de arbeidsmarkt tonen dat we een moderne werkgever zijn die hen heel wat te bieden heeft", stelt Bourgeois. "Dat is nodig, zeker als we in tijden van toenemende krapte op de arbeidsmarkt competente mensen willen blijven aantrekken."

Bourgeois lanceert http://www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden aan de vooravond van de feestweek ter gelegenheid van 25 jaar Vlaamse overheid. (belga/jv)

nieuws

cult

zine