Technologie

Waarom stopt een techgigant als Google 200.000 euro in een lokaal initiatief als MolenGeek?

"Google kan nog iets leren van MolenGeek." Jacqueline Fuller, hoofd van de filantropische tak van Google, zakte zelf af naar Sint-Jans-Molenbeek om een cheque van 200.000 euro te overhandigen aan de technologie-incubator. Dat geld zal gebruikt worden om nieuwe klaslokalen en extra leerkrachten aan te werven.

Wat is MolenGeek?

In 2015 organiseerden Ibrahim Ouassari en Julie Foulon een workshop coderen in Sint-Jans-Molenbeek onder de naam MolenGeek. Al snel merkte het duo dat er veel potentieel in het concept zat. Van workshops kwam een coworkingplek. Uiteindelijk organiseerde MolenGeek met de steun van de federale overheid ook een codeerschool. Het project kreeg na de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 veel aandacht van de internationale pers. De codeerschool werd een symbool voor hoop in Molenbeek en daarbuiten.

Hij voelde zich ongemakkelijk toen hij als enige Arabier aanwezig was tijdens een technologiebijeenkomst in Brussel. Zij vond het onvoorstelbaar dat nog steeds zo weinig meisjes en vrouwen de weg naar de technologiesector vonden. 

Samen stampten 
Ibrahim Ouassari en Julie Foulon drie jaar geleden MolenGeek uit de grond. Het begon met workshops over coderen en digitale marketing en evolueerde in sneltempo naar een coworkingplek. Kort daarna volgde de oprichting van een digitale codeerschool in het hart van Sint-Jans-Molenbeek met de steun van de federale overheid.

nieuws

cult

zine