Dokterslonen

Waarom specialisten soms minder belastingen betalen dan u

2 Ziekenhuisartsen werken vaak met eenpersoonsvennootschappen waardoor ze een gunstig fiscaal systeem kunnen opzetten. © ANP XTRA

Een ziekenhuisarts die zich goed laat omringen, kan een pak belastingen ontlopen. Door met een vennootschap te werken. Met dank aan de federale regering.

Share

‘Door de verlaging van de vennootschapsbelasting door de federale regering is het inderdaad nog voordeliger geworden’

Michel Maus, professor fiscaal recht

De afgelopen jaren kwam de federale regering met een aantal maatregelen die voor ‘jobs, jobs, jobs’ moeten zorgen. Zoals de hervorming van de vennootschapsbelasting. Die biedt niet alleen ‘zuurstof’ aan ondernemingen, maar ook de kans aan vrije beroepers, onder wie artsen maar evengoed notarissen of advocaten, om een voordelig fiscaal systeem op te zetten.

2 © DM

Wie verdient het minste en het meeste in uw ziekenhuis? Ontdek hoeveel een arts in uw ziekenhuis verdient.

Een UZ is niet hetzelfde als een AZ? Wat is een ereloon precies? Duizelig van alle termen? Laat ons helpen met het abc van de dokterslonen.

De afgelopen maanden probeerde De Morgen stap voor stap het hele kluwen van de ziekenhuisfinanciering te ontwarren. Hier leest u hoe we hierbij precies te werk zijn gegaan.

Reageren? Mail naar dokterslonen@demorgen.be

Want ook voor eenpersoonsvennootschappen geldt de hervorming. En dat is een structuur waar vrije beroepers graag voor kiezen, weet ook professor fiscaal recht Michel Maus (VUB). “Het kan voor zelfstandigen met een inkomen van meer dan 45.000 euro bruto per jaar zeker voordelig zijn.

nieuws

cult

zine