Genitale verminking

Vrouwenbesnijdenis ook in België steeds meer een probleem

3 Pierre Foldès ontwikkelde de eerste operatie om vrouwelijke genitale verminking te corrigeren. Hij was te gast in het Europees Parlement met zijn compagnon de route Frédérique Martz (r.). © Tim Dirven

Nog altijd worden elk jaar duizenden meisjes overal ter wereld genitaal verminkt, ook in België. Op deze Internationale Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking legt de Franse chirurg-uroloog Pierre Foldès uit hoe de strijd op alle fronten gevoerd moet worden.

Minstens 200 miljoen vrouwen wereldwijd zijn genitaal verminkt. Op 6 februari vragen de Verenigde Naties daarom jaarlijks om internationale aandacht voor vrouwelijke genitale verminking en om een nultolerantie. Ook de Franse chirurg-uroloog Pierre Foldès noemt de praktijk een regelrechte misdaad. “Dit is geen ziekte, het is een misdrijf tegen jonge kinderen en dat moeten we blijven herhalen om het te kunnen stoppen.”

Share

‘De clitoris kan je in functie herstellen, maar het echte werk zit hem in het toegankelijk maken van de operatie’

Pierre Foldès

Pierre Foldès ontwikkelde een operatie om de clitoris opnieuw te herstellen bij vrouwen die genitaal verminkt werden en was gisteren te gast in het Europees Parlement op uitnodiging van N-VA-politica’s Anneleen Van Bossuyt en Assita Kanko.

cult

zine