binnenland

Vrouw en schoondochter schuldig aan moord, zoon schuldig aan doodslag

2 Beschuldigden Pascal Gillot en Nathalie van Kessel. © BELGA

Na tien uren van beraadslaging heeft de jury van het hof van assisen van Luik Georgette Jonckers (66) en schoondochter Nathalie van Kessel (38) schuldig bevonden aan de moord op Henri Vanhaeren (76). Zoon van Georgette Jonckers, Pascal Gillot (36), werd schuldig bevonden aan doodslag. Enkel Nathalie van Kessel werd schuldig bevonden aan diefstal van bankaandelen van het slachtoffer.

2 © BELGA

Vanhaeren (76) werd in november 2005 dood teruggevonden in zijn appartement. Zijn vriendin, Georgette Jonckers (66) erfde zijn fortuin, dat geschat werd op 215.000 euro. Zij gaf een deel van het geld aan haar zoon, Pascal Gillot, en aan zijn vriendin, Nathalie Van Kessel. Moeder en schoondochter kregen ruzie omdat het geld er snel doorgedraaid werd, waarna die laatste de eerste verraadde.
 
Uit het onderzoek bleek dat Henri Vanhaeren drie dagen lang slaapmiddelen toegediend kreeg, waarna hij verstikt werd met een kussen. Nathalie Van Kessel duwde het kussen op zijn gezicht en hield zijn handen vast tijdens de moord.
 
De jury maakte een onderscheid in de beoordeling van de schuld van de drie. Georgette Jonckers en Nathalie Van Kessel zijn schuldig bevonden aan moord, Pascal Gillot aan doodslag. De jury oordeelde ook dat Nathalie Van Kessel schuldig is aan diefstal van de bankaandelen, met verzwarende omstandigheden wegens moord.
 
De pleidooien en de beraadslaging over de strafmaat hebben plaats maandag vanaf 9 uur. (belga/jv)

cult

zine