Update

Verdachte van voyeuristische filmpjes HoGent is aangehouden

- Redactie - Bron: HLN, Belga, VRT NWS
1 'dgreedb' ondertekende zijn filmpjes met Ninja Voyeur. © Ninja Voyeur

De 41-jarige jeugdtrainer uit Gent die verdacht wordt van het filmen van vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en het plaatsen van de filmpjes op een voyeuristisch forum, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. 

De politie had verschillende klachten gekregen over de voyeuristische beelden van vrouwen die gemaakt werden in de kleedruimtes van het sportcomplex van de hogeschool. De 41-jarige Mike D.B. uit Gent werd maandagmiddag opgepakt bij drie huiszoekingen. Hij werd verhoord door de politie en moest een nacht in de cel blijven.

De man verscheen deze middag voor de onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden. Hij bekende dat hij de films maakte en dat hij de gebruiker is van de account op het voyeuristisch forum. Het parket bevestigt de bekentenissen maar geeft geen verdere details.

D.B. zou gisteren op het voyeursaccount 'dgreedb' hebben ingelogd om vervolgens in 4 minuten tijd alle resterende beeldmateriaal van het internet te verwijderen - iets wat hij zaterdag al gedaan had met de filmpjes uit de sporthal. Later zou D.B. nogmaals hebben ingelogd om het account volledig uit het zoeksysteem van de website te halen. 

Klacht sportclub

Share

D.B. riskeert een celstraf van 6 maanden tot 5 jaar, maar als het slachtoffer jonger dan 16 jaar oud is, kan de straf oplopen tot 15 jaar cel

D.B. was sinds kort jeugdtrainer geworden bij de gevechtssportclub. De club dient klacht in en reageert vol ongeloof. "Onze krijgskunst is op vertrouwen en respect gebaseerd. Dat is compleet met de voeten getreden door een enkeling", zegt Patrick Roose, medeverantwoordelijke van de club tegen VRT NWS. "We zijn allemaal zwaar getroffen door de feiten en hebben klacht ingediend tegen de lesgever."

D.B. riskeert een celstraf van 6 maanden tot 5 jaar, maar als het slachtoffer jonger dan 16 jaar oud is, kan de straf oplopen tot 15 jaar cel. Al vier vrouwen hebben klacht ingediend, het is niet duidelijk of er minderjarige slachtoffers zijn.

Sinds deze ochtend bleek dat het forum waarop alle filmpjes gedeeld werden, offline is gehaald. Het is niet bekend of dat op vraag van het parket is, dan wel een actie van de beheerders van de website. 

nieuws

cult

zine