Klimaat

Vlaamse scholen zetten vol in op groene energie

Onderwijs investeert fors in klimaatvriendelijke maatregelen

- Stavros Kelepouris - Bron: Eigen berichtgeving

Goedkope leningen voor zonnepanelen, investeringen voor isolatie en sensibiliseringscampagnes voor energiezuinige schoolgebouwen: het Vlaams onderwijs schakelt een versnelling hoger om snel duurzamer te worden. 

Vlaamse scholen investeren massaal in zonne­panelen. De scholen kunnen daarvoor een langlopende ‘zonnelening’ aanvragen bij de Vlaamse overheid, met een voordelige interest van hoogstens 1 procent. Tot eind vorig jaar waren 81 dergelijke aanvragen ingediend, waarmee 11.000 zonnepanelen geplaatst moeten worden. Ongeveer de helft is intussen geïnstalleerd, de andere helft staat gepland in de volgende maanden, meldt het kabinet van onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).

Share

Vlaamse scholen investeren massaal in zonne­panelen. De scholen kunnen daarvoor een langlopende ‘zonnelening’ aanvragen bij de Vlaamse overheid, met een voordelige interest van hoogstens 1 procent

De leningen, waarvoor 10 miljoen euro vrijgemaakt werd, maken deel uit van een bredere vergroeningsoperatie in het onderwijs. Via het Vlaamse Klimaatfonds vloeit daarnaast 75 miljoen euro naar ingrepen die de energie-efficiëntie van schoolgebouwen ten goede moeten komen, zoals isolatie, nieuwe ramen en nieuwe verwarmingsketels.

cult

zine