binnenland

Vlaamse Democraten nieuwe fractie binnen VGC

1 Demol stapte uit het Vlaams Belang en richt een nieuwe fractie op binnen de Vlaamse Gemeenschapscommisssie. © UNKNOWN

In de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) gaan ex-Vlaams Belangers Johan Demol en Greet Van Linter een nieuwe fractie vormen onder de noemer 'Vlaamse Democraten'. Van Linter zal de rol opnemen van fractieleidster. VGC-voorzitter Carla Dejonghe bevestigt dat "het reglement aangepast moet worden".

In april 2010 stapten Van Linter en Demol uit Vlaams Belang omdat ze zich niet meer konden vinden in de politieke lijn van de partij. Daarmee blijft Dominiek Lootens-Stael als enige over voor Vlaams Belang in de VGC.
 
"De Vlaams Democraten vormen sinds maandag een fractie in de VGC. Het is een beslissing geweest van het uitgebreid bureau na een extern advies van professor Matthijs (VUB) om ons reglement na te leven. Matthijs is specialist ter zake", verduidelijkt Carla Dejonghe (Open Vld), voorzitter van de Raad van de VGC. "We beseffen wel dat ons reglement moet aangepast worden. Dat werd geschreven in de tijd van de kartellijsten om de partijen nadien de mogelijkheid te geven om zich op te splitsen."
 
De Vlaamse Democraten vormen wel geen fractie in het Brussels parlement. (belga/vsv)

nieuws

cult

zine