binnenland

Vijfhondertal reizigers van stilstaande treinen gehaald

Zo'n vijfhonderd treinreizigers hebben een klein uur vastgezeten op twee stilstaande treinen tussen Brussel en Denderleeuw, ter hoogte van Liedekerke. Dat zegt woordvoerster Leslie Buyle van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Er rijden momenteel ook geen treinen tussen Denderleeuw en Zottegem

Een eerste trein, die van Brussel naar Aalst spoorde, ondervond als gevolg van een bovenleidingbreuk problemen om stroom af te nemen. Daardoor kwam ook een tweede trein vast te staan. Alles samen zaten op de twee treinen een vijfhonderdtal mensen vast. De deuren van wagons werden geopend om verse lucht binnen te laten. Ook de hulpdiensten werden voor alle zekerheid verwittigd. De inzittenden van de eerste trein werden naar het station van Denderleeuw gebracht, waar ze werden opgevangen en er water werd bedeeld. De passagiers van de tweede trein zijn onder begeleiding naar het station van Liedekerke gebracht.

De getroffen treinreizigers kunnen hun traject vanuit de stations van Liedekerke en Denderleeuw voortzetten. De defecte trein zal worden weggesleept. Het incident zal voor enkele vertragingen zorgen, al verwacht de woordvoerster niet dat die hoog zullen oplopen.

Er staat momenteel ook nog een derde trein vast. Die zal naar achter worden gesleept naar de dichtstbijzijnde wissel en op een ander spoor worden gezet, waarna de trein zal kunnen voortrijden. De derde trein staat inmiddels een dik halfuur geblokkeerd. Het is niet duidelijk hoeveel passagiers die trein aan boord heeft.

Geen treinverkeer tussen Denderleeuw en Zottegem
Tussen Denderleeuw en Zottegem rijden er vanavond geen treinen. Er is een pendeldienst met bussen ingelegd, meldt de NMBS.
    
Vrijdagnamiddag was er moeizaam treinverkeer op diverse plaatsen door storingen. In de regio Denderleeuw beschadigde een trein een bovenleiding, in de regio Aalter zorgde een wisselstoring voor problemen.
    
"De treinen van de verbinding Poperinge-Lokeren blijven omgeleid via Gent. Dit betekent een rittijdverlenging van ongeveer 30 minuten", aldus de NMBS in een mededeling. De rest van de avond zijn er door de diverse incidenten gevolgsvertragingen voelbaar op de snelle lijn 50a tussen Brussel en Gent.

nieuws

zine