binnenland

Verdachten vrijgelaten voor verkrachting in Oostende

1 © thinkstock

De Brugse raadkamer heeft twee verdachten onder voorwaarden vrijgelaten in het onderzoek naar de verkrachting van twee minderjarige meisjes in Oostende. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge gaat niet in beroep tegen de vrijlating van de mannen van Afghaanse origine.

Twee tienermeisjes beweren dat ze half maart dagenlang zijn misbruikt en vastgehouden in een woning in Oostende. Op 20 maart werden twee verdachten van Afghaanse origine aangehouden voor verkrachting. De ene verdachte gaf toe dat hij in die woning geweest was, maar ontkent iets met zedenfeiten te maken te hebben. De andere verdachte verklaarde dat alle seksuele betrekkingen met onderlinge toestemming gebeurden.

Avondklok
Volgens de verdediging zijn er elementen uit het onderzoek die de versie van hun cliënten ondersteunen. In ieder geval besliste de raadkamer vanochtend dat ze de gevangenis mogen verlaten. De verdachten zullen zich wel moeten houden aan een reeks voorwaarden. Zo kregen ze een avondklok opgelegd en mogen ze geen contact hebben met de minderjarige meisjes.

In de marge van deze zaak startte het parket ook een opsporingsonderzoek naar aanleiding van enkele Facebookberichten over de zaak. Er werden immers herkenbare foto's van de verdachten en informatie over het onderzoek verspreid.