Gele hesjes

Verdachte van dodelijke aanrijding ‘geel hesje’ heeft zich aangemeld en wordt ondervraagd

1 Foto ter illustratie. © Wouter Van Vooren

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur die betrokken zou zijn bij het doodrijden van een ‘geel hesje’ in Wezet (Visé) bij Luik, heeft zich gemeld bij de politie en wordt ondervraagd. Dat bevestigt het parket van Luik aan het Nederlandse persagentschap ANP.

Het parket meldde maandag dat het gaat om een Nederlander uit Landgraaf (Nederlands Limburg), maar meer details over de identiteit worden niet meegedeeld.

Vrijdagavond werd een 50-jarige actievoerder doodgereden tijdens een demonstratie in Wezet. Justitie gaat ervan uit dat de man opzettelijk is aangereden. Voorlopig worden de feiten gekwalificeerd als doodslag. De advocaat van de verdachte, Richard Wagemans, spreekt over een ongeval.

De politie had eerder een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen opgepakt, maar de man werd vrijgelaten toen bleek dat hij niets met het ongeval te maken had. Zijn truck was identiek aan die van de aanrijder en werd opgemerkt door de bewakingscamera’s aan de grens. Daarom hadden speurders het verkeerde kenteken opgeschreven.

nieuws

cult

zine