Ghelamco

Vandewalle ontkent chantage Gheysens: "Ik ben niet omkoopbaar"

- Ann De Boeck - Bron: Eigen berichtgeving
1 Ignace Vandewalle. © VTM Nieuws

Ignace Vandewalle, de auteur van het boek De illegale Ghelamco Arena, ontkent iets te maken te hebben met de mogelijke chantage van Ghelamco. "Als dit waar is, dan heeft uitgeverij Doorbraak een zware deontologische fout gemaakt."

Paul Gheysens, de topman van Ghelamco, zei vanmorgen op een persconferentie dat hij vorig jaar werd benaderd door een advocaat van uitgeverij Doorbraak. Die zou in nauw overleg met auteur Ignace Vandewalle een bedrag van 15.000 euro hebben gevraagd om de publicatie van het boek alsnog tegen te houden.

Vandewalle ontkent die aantijging. "Ik heb geen weet van 15.000 euro. En als het klopt, dan zou ik er zeker niet op zijn ingegaan. Ik ben niet omkoopbaar", zegt de auteur. Of de uitgeverij, waarmee de samenwerking stuk liep, in de fout ging, weet hij niet. "Ze hebben mij nooit iets gezegd of gevraagd", klinkt het. "Maar als het klopt, dan hebben ze een zware deontologische fout gemaakt."

Ook Karl Drabbe van uitgeverij Doorbraak ontkent een omkoopsom te hebben gevraagd. "Nooit ofte nimmer werd enig voorstel geformuleerd om het boek niet te publiceren", benadrukt hij. "Wat in de pers verschijnt, is een grove leugen."

Dossier Nieuws uit Gent
Dossier Nieuws uit Gent

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine