Unia

Unia-directeur na aanvallen N-VA: "Ik ben oprecht gechoqueerd"

Surrealistisch. Zo omschrijft Els Keytsman, directeur van gelijkekansencentrum Unia, de voorbije week. De aanvallen van N-VA kwamen onverwacht, zegt ze. "Ik ben oprecht gechoqueerd", klinkt het in een weekendinterview in onze krant.

1 Els Keytsman.
Share

'Wil deze heisa nu ook zeggen dat het beleid een switch krijgt?'

Els Keytsman

“Ik viel echt van de ene verbazing in de andere", zegt Keytsman. "Ik hoorde een Vlaams minister zeggen dat wij een onderzoek achtergehouden hebben. Ze citeerde dan nog eens fout uit dat onderzoek. Terwijl dat onderzoek gewoon open en bloot op onze site staat en door iedereen te raadplegen is. Ik hoorde anderen zeggen dat wij er niet zijn voor iedereen maar enkel voor klagende allochtonen. Dan vraag ik me af: wat willen ze nu eigenlijk?”

"Wat wij doen, is niet zomaar een meninkje verkondigen", zegt de Unia-directeur. "Wil deze heisa nu ook zeggen dat het beleid een switch krijgt? Is dit een voorbode? Zal Sleurs' opvolger Zuhal Demir een totaal nieuw beleid gaan voeren? Dat vraag ik me af."

"Weet u, ik dacht dat het allemaal verworven was." Lees het volledige interview met Els Keytsman in de weekendkrant, of in de pluszone van De Morgen.

nieuws

cult

zine