Getuigenissen

Tsunami van ongewenste aanrakingen bij tienermeisjes: “De eerste kus bestaat niet meer. Het is meteen een onenightstand”

#MeToo raast al een jaar over de wereld, maar nog is het fenomeen niet volledig in kaart gebracht. Zo bleven de nare ervaringen van tienermeisjes tot nu toe buiten beeld: smerige toenaderingspogingen, akelige achtervolgingen en verdwaalde mannenhanden. Die ranzigheid is niet alleen een zaak van hiërarchie: ook een overwicht aan kracht, levenservaring of kennis zorgt voor macht over tieners en blijkbaar als vanzelf ook voor machtsmisbruik en seksuele intimidatie. #MeToo in jong Vlaanderen: “Ouders moeten ermee ophouden hun dochters goede raad te geven, ze moeten hun zonen streng toespreken.”

Soms volstaat een filmpje van twee minuten om je te vergewissen van een groot probleem. Kijk op het internet naar de aflevering van Gert Late Night van 4 september 2017. Een vrouwelijke reporter is naar Laundry Day in Antwerpen afgezakt om van jonge vrouwelijke festivalgangers te vernemen of ze inderdaad met ongewenste aanrakingen te maken krijgen.

nieuws

cult

zine