Media

Opiniesite Doorbraak rekent op bloedworst en Theo Francken

N-VA-politicus is spreker op sponsordiner van 'onafhankelijke' Vlaamse opiniewebsite

1 Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) brengt eind september een boek uit bij de opiniewebsite Doorbraak, en geeft een week later een gastlezing op het sponsordiner van de Vlaamse opiniewebsite. © BELGA

De Vlaamse opiniewebsite Doorbraak organiseert een sponsordiner met een lezing van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Geïnteresseerden moeten 200 euro neertellen. Opvallend, voor een website die zich onafhankelijk noemt.

Steak tartaar met een parmezaankoekje, gevolgd door sint-jakobsvruchten met bloedworst, een gerookt varkenshaasje met chorizo, zoete aardappel en een looksausje, en als afsluiter parfait van amandel en hazelnoot en eau de vie. Dat krijgen 140 fans van Doorbraak op dinsdag 2 oktober voorgeschoteld tijdens het sponsordiner dat de nieuwswebsite organiseert. Het diner kost 200 euro per persoon. Voor dat geld krijgen de aanwezigen eveneens een lezing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

Share

'We hebben geen prerogatieven voor deze of gene politicus of partij. Als (PVDA-voorzitter) Peter Mertens bij ons een boek zou willen uitbrengen, mag dat'

Pieter Bauwens, hoofdredacteur Doorbraak

Dat Doorbraak in Vlaamse hoek te situeren is, is geen geheim. De website werd opgericht in de schoot van de Vlaamse Volksbeweging.

nieuws

cult

zine