Protest tegen Francken

Theo Francken: “Extreemlinks denkt dat het alles mag”

Opnieuw protest bij lezing staatssecretaris

- Tom Christiaens - Bron: eigen berichtgeving

Er is opnieuw geprotesteerd tegen de komst van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Op vraag van het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond gaf hij aan UGent een lezing over zijn asiel- en migratiebeleid. Dat was tegen de zin van enkele linkse activisten die Francken onderbraken met getuigenissen van asielzoekers in ons land.

Op 23 maart was staatssecretaris Francken al eens aan de Gentse universiteit gaan praten over zijn beleid. En ook toen was er protest. Maar deze keer werd hij meermaals onderbroken tijdens zijn lezing.

Francken liet aanvankelijk begaan en onthield zich van commentaar. Maar bij de derde onderbreking was de maat voor de staatssecretaris vol.

Francken reageerde gepikeerd. “U hebt geen enkel respect voor de democratie. Hier zijn zeshonderd studenten die graag komen luisteren. En er zijn twintig studenten die hebben afgesproken om deze lezing naar de knoppen te helpen. Ik vind dat bijzonder respectloos. Dat zouden extreemrechtse of rechtse studenten maar eens moeten proberen te doen. Jullie van links en extreemlinks denken dat je alles mag.”

Het publiek ondersteunde zijn woorden door het scanderen van anti-linkse slogans.

Vorige week werd een lezing van Francken aan de VUB geannuleerd. Protesterende studenten hadden toen de toegang tot de lokalen versperd.

1 Theo Francken reageerde gepikeerd op de ongevraagde tussenkomsten van linkse studenten. © James Arthur
Dossier DM Video
Dossier DM Video

De beste video's van De Morgen verzameld.

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine