Luchtvaart

Studie maakt brandhout van Belgisch luchtvaartbeleid

Een gelekt rapport is niet mals voor het Belgische luchtvaartbeleid: meer dan 200.000 mensen ondervinden last van geluidshinder en het ontbreekt de politiek aan structurele samenwerking om dit op te lossen. “Geen enkele objectieve parameter kan het huidige spreidingsplan rechtvaardigen.”

237.875 mensen hebben last van geluidshinder door het vliegverkeer. Dat blijkt uit een evaluatiestudie van het Belgische luchtvaartbeleid, die minister van Mobiliteit François Bellot (MR) in 2017 had besteld bij het Franse consultancybureau Envisa.

Share

‘De laatste jaren zijn de vliegroutes abnormaal dikwijls gewijzigd, waardoor de buurtcomités het geluid minder en minder zijn gaan tolereren en de ene gemeente tegenover de andere wordt gezet’

Evaluatierapport

De conclusies uit het eerste hoofdstuk van de impactstudie blijken niet mals voor het Belgische luchtvaartbeleid, zo melden Le Soir en De Standaard. Er is sprake van verdeeldheid in de regering, gebrekkig overleg tussen de gewesten en slechte communicatie naar de randbewoners toe. Het leidt er allemaal toe dat de geluidshinder onopgelost blijft.

cult

zine